Návod, jak prodat byt a získat finance na nový domov

Návod, jak prodat byt a získat finance na nový domov

Přichází čas, kdy se rozhodnete pro změnu. Může to být založení rodiny, snaha mít vlastní místo pro život nebo prostě touha po novém začátku. Ale co dělat se stávajícím bytem, ve kterém nyní bydlíte? 

Prodat ho a získat tak potřebné financování pro nový domov je jedním z hlavních kroků, kterými můžete své plány uskutečnit. Zde je návod, jak se do této změny pustit s rozmyslem. 

Klíčové plánování: Prvním krokem je mít jasnou představu o tom, co potřebujete od svého nového bydlení. Kolik pokojů, lokalita, rozpočet – získat jasné odpovědi na tyto otázky je klíčové pro úspěšný prodej a nákup nové nemovitosti.

Příprava k prodeji vašeho bytu: Ocenění nemovitosti, úklid, drobné opravy a vytvoření lákavých fotografií. V tomto procesu může být velmi cenným pomocníkem realitní makléř, který vám pomůže nejen s oceněním, ale i s marketingem a zprostředkováním obchodu.

Hledání nového domova: S jasnou představou o tom, co hledáte, se tento proces stává mnohem snazším. 

Finanční zajištění: Aby se vám podařilo koupit nový byt, budete potřebovat finanční zajištění. Můžete využít peníze z prodeje stávajícího bytu, hypotéku, nebo kombinaci obou možností. Je dobré mít plán a být připraven na případ, že prodej starého bytu a nákup nového nemusí proběhnout současně. 

Realizace stěhování:
Po získání nového bytu dojde také na stěhování. Naplánujte tento proces s dostatečným předstihem a případně využijte služby profesionálních stěhovacích společností.

Dokumentace a právní záležitosti: Nezapomeňte na veškerou dokumentaci a záležitosti spojené s prodejem i nákupem nemovitosti. Právní rady a advokát jsou zde důležití spojenci.

Prodat byt, ve kterém bydlíte, a použít získané peníze na nákup nového bytu může být emocionálně náročný proces, ale s dobrým plánem a profesionálními radami je možné ho zvládnout. Nakonec můžete získat nejen nové bydlení, ale také nový začátek, který jste si vytvořili podle svých představ.

Jsem tady, abych vám na této cestě pomohl.

Když budete potřebovat s čímkoli pomoci, neváhejte mi zavolat.

 

Filip Hladiš

Manažer Explicit Reality Uherské Hradiště

filip.hladis@explicitreality.cz

774 110 397



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: