Jak Martin díky Explicit Invest vydělal první milion

Jak Martin díky Explicit Invest vydělal první milion

Martin se nám svěřil, že přemýšlí o vlastním bydlení, a tak jsme mu poradili, že ten nejlepší způsob, jak začít s budováním vlastního majetku je investice do vlastního bydlení pomocí hypotéky. Což je nejefektivnější a nejzákladnější způsob, jak začít tvořit majetek a zároveň ta nejlepší investice.

Právě díky tomu, že se specializujeme i na oblast Uherského Hradiště a okolí a máme přehled o developerských projektech, tak jsme mu mohli okamžitě naplnit jeho očekávání a vydělat mu jeho první milion korun.

Co Vás přesvědčilo, že právě investice do vlastního bydlení a hypotéka jsou správnou volbou?

Díky Explicit Invest jsem pochopil, že půjčit si levné cizí peníze je mnohem efektivnější než použít své vlastní finanční prostředky z rezerv. Vysvětlili mi, že hypotéka je pozitivní investiční úvěr, který je podinflační. Potom už to šlo rychle.

Co myslíte tím, že to šlo rychle?

Pochopil jsem, o jakou příležitost se jedná a bez váhání jsem se rozhodl podepsat rezervační smlouvu a okamžitě řešit financování.

Jak jste řešil financování?

Vyřešit financování pro mě znamenalo zaslat pár dokumentů online. Explicit Invest vše zajistil a já jsem tímto ušetřil spoustu času, protože jsem nemusel docházet do banky. Bylo to pro mě velké překvapení, očekával jsem, že to bude velká otrava. Naopak, ten proces byl tak jednoduchý, že jsem do banky nešel ani jednou. 

Jaký byl další postup?

V Explicitu mi vysvětlili, že není třeba vkládat 40 % kupní ceny bytu z vlastních finančních prostředků, a tak jsme zvolili strategii - 10 % kupní ceny bytu z vlastních finančních prostředků a zbytek mých volných finančních prostředků jsme rozložili na krátkodobou finanční rezervu a investice.

Co myslíte investicemi ve Vašem případě?

Mé zbylé volné peníze jsme investovali. Kde budu mít ještě navíc zhodnocení nad inflací a tyto peníze budou tvořit moji hezkou rezervu, kterou budu mít kdykoliv k dispozici.

Proč si myslíte, že investice do bytu v developerském projektu v Uherském Hradišti je správnou volbou?

Vzhledem k perfektní obslužnosti a skvělé občanské vybavenosti hodnotím Uherské Hradiště jako prosperující oblast s obrovským potenciálem. A navíc lze předpokládat nárůst tržní hodnoty nemovitostí díky za pár let dostavěné dálnici, které by následně mohly být srovnatelné se Zlínem či dokonce vyšší.

Jaká byla komunikace s Explicit Investem?

Díky nim jsem pochopil, že není možné spoléhat na vlastní vzdělání a být odborníkem ve všech oblastech. Je důležité se obklopovat lidmi, kteří jsou specialisté na jednotlivé profese a nechat si poradit.

Co myslíte tím, že Vám  Explicit Invest vydělal první milion korun?

Ukázali mi názorný propočet, ze kterého jsem pochopil, jak se buduje majetek, a jak výhodnou investici do vlastního bydlení provádím.

byt 2 +kk Martinův byt -
developerský
projekt Štěpnice
Mařatice byt -
developerský
projekt
starší byt po
rekonstrukci - 
Uherské Hradiště
prodejní cena 2.600.000,- 3.856.450,- 3.350.000,-
plocha bytu 64 78.85 58
prodejní cena
po kolaudaci
(odhad)
3.600.000+ 4.475.000,- X
prodejní cena
po kolaudaci m2
(odhad)
60 000,- 60 000,- X
nárůst na tržní
hodnotě za m2
(odhad)
19 375,- 13 700,- X
zhodnocení v %
(odhad)
35%+ (2,5roku) 30% X

Na základě zmíněných propočtů lze po porovnání s druhým developerským projektem ve stejné lokalitě a očekávaným vývojem realitního trhu očekávat nárůst na tržní hodnotě pouze do doby kolaudace o 30 % na m2 bytové jednotky. 
Zhodnocení na nemovitosti je vysoké, investici lze prohlásit za bezpečnou, výnosnou a do budoucna je tento investiční záměr správným rozhodnutím.

Na závěr si zopakujme, jak tedy přemýšlíte o investicích do nemovitostí po zkušenostech s koupí bytové jednotky v developerském projektu?

Zjistil jsem, že čím dříve koupím investiční byt, dům nebo pozemek, tím dříve mi tato investice pomůže pořídit si to, co opravdu chci pro svůj vlastní život. Abych toho dosáhl, nechci odkládat své rozhodnutí investovat, a proto ihned jakmile se naskytne další výhodná investice, nebudu váhat.

 

Explicit Invest



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: