Chaty a chalupy se pro mnohé stávají přítěží

Chaty a chalupy se pro mnohé stávají přítěží

Chaty a chalupy se pro mnohé stávají přítěží

Trh s rekreačními nemovitostmi se mění

V období pandemie COVID-19 se zvýšila poptávka po chatách a chalupách a spolu s ní rostly také jejich ceny. Nicméně, v poslední době se projevily ekonomické nejistoty a vysoká inflace, což má negativní dopad právě na trh s rekreačními nemovitostmi. 

Mnoho nových majitelů si v loňském roce uvědomilo, že údržba takové nemovitosti je nákladná, a pokud není chata či chalupa již zrekonstruovaná, může být doslova černou dírou na peníze.

Šetření zvýšilo počet inzerátů na prodej

V aktuální situaci se mnoho lidí snaží šetřit a prodej rekreační nemovitosti se stává jedním z možných způsobů, jak získat chybějící finanční prostředky. Poslední dobou se na trhu objevilo poměrně velké množství chat a chalup na prodej, protože lidé se snaží přizpůsobit své výdaje rostoucím životním nákladům.

Nenahrávají tomu ani ceny energií, které zatím nijak razantně neklesly. Dnes, kdy lidé již mohou zase skoro svobodně cestovat, je pro ně chata či chalupa přítěží, a to nejen finanční. 

Správné načasování, základ úspěchu

A pokud takovou chatu vlastníte a je pro vás zbytná, tak kdy nejlépe realizovat její prodej? Samozřejmě před začátkem chatařské sezóny v dubnu, maximálně v květnu, červnu. 

Lidé se po zimě také probouzejí a chtějí někde trávit čas, ale nemají třeba zájem jezdit do zahraničí. Nebo také chtějí mít nějaký koníček. Chata pro ně může být ideálním místem. 

Prodávat chatu na podzim není zrovna dobrý nápad.

A pokud hledáte profesionály na prodej vaší chaty či chalupy, neváhejte oslovit svého makléře u nás v Explicit Reality a nepromeškejte tak začátek chatařské sezóny.

 

Dalibor Stříbný

jednatel společnosti Explicit Reality

tel. 777 602 691, e-mail: dalibor.stribny@explicitreality.cz



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: