11 otázek pro Filipa Hladiše

11 otázek pro Filipa Hladiše

O svět realit se zajímal už dřív, ale nenapadlo ho, že to bude jeho „osudový“ obor. Dnes náš kolega Filip Hladiš bojuje o titul Realiťák roku a je připravený podat ty nejlepší výkony jak v soutěži, tak při práci pro své klienty. 

Ahoj Filipe, můžeš se nám krátce představit?

Mé jméno je Filip Hladiš a pocházím z vesničky zvané Nivnice, třeba vám to něco říká. Rád sportuju, trávím čas se svými nejbližšími a velmi rád se starám o své klienty, kteří mi důvěřují při prodeji, pronájmu nebo koupi nemovitosti. Jak vždy říkám, mí klienti jsou ti nejlepší, a proto si zaslouží ten nejlepší servis.

Jak dlouho už děláš realitního makléře?

Teprve krátce, bude to rok a půl. Ach, jak ten čas běží (směje se). Přivedl mě k tomu člen rodiny a jeden kamarád, který shodou okolností pracuje v naší sesterské společnosti Explicit Invest. Dříve jsem se o svět realit zajímal, ale nenapadlo mě, že do toho skočím po hlavě, a už vůbec ne to, že by to mohl být můj životní styl, který mě bude bavit ve všech směrech. Zjišťoval jsem možnosti, jak být opravdu jeden z nejlepších realitních makléřů, který své klienty dokáže kvalitně zastoupit, a ne jenom přijít, vyfotit mobilem nemovitost a čekat. O tom ta práce opravdu není a klienti by si to měli uvědomit, než někomu svěří k prodeji nebo pronájmu svůj nejcennější majetek.

Co Tě na téhle práci nejvíc baví?

Na mé „práci“, tedy spíše u mého koníčku, mě nejvíce baví dennodenní jednání a komunikace s lidmi, řešení různých, i těžších situací, které nejsou všední, a především pak ten závěr, kdy mi prodávající nebo kupující pošle referenci a je upřímně spokojený s tím, co jsem pro něj udělal. Ten závěr, ta spokojenost a upřímná radost od srdce ze spolupráce od mých klientů, to je to nejvíc.

Kolik jsi už prodal nemovitostí?

Tak to je fajn otázka. Za dobu, co dělám realitního makléře (přesně rok a pět měsíců), jsem prodal 21 nemovitostí v celkové hodnotě přes 84 mil. Kč. Když se na tato čísla podívám, mohu být spokojený, vzhledem k tomu, že jsem stále ještě na začátku své kariéry. (směje se)

Jaké máš další cíle?

Mým hlavním a nejdůležitějším cílem je ukázat lidem, že práce realitního makléře může mít přidanou hodnotu (když si zvolí toho správného) a že je to opravdu služba, která se nedá dělat jen tak podomácku. 

Co se týká krátkodobého cíle, tak tam jsem si zadal, že vybuduji v Uherském Hradišti tým realitních makléřů, kteří v oboru umí chodit a budou dělat vše, co bude v jejich silách, pro spokojenost našich klientů, zkrátka budou profesionálové, se kterými bude chtít každý spolupracovat.

A ve finále mým dlouhodobým cílem je posunout realitní trh na takovou úroveň, aby se vytřídili profesionálové od těch, co nemají ani licence, a lidé budou chtít být při prodeji nebo pronájmu nemovitostí zastupovaní realitním makléřem, tak jak tomu je ve Spojených státech. Ale ze západu sem všechno přichází později, jak jsme zvyklí (směje se).

Proč ses vlastně přihlásil do soutěže Realiťák roku?

Další dobrá otázka. Přihlásil jsem se především proto, abych nabral zkušenosti od kolegů, kteří svoji práci dělají na maximální možné úrovni stejně jako já a snaží se realitní trh kultivovat. Samozřejmě dalším aspektem bylo osobní seznámení s odbornou porotou, kde jsou opravdové špičky z realitního trhu. V neposlední řadě jsem se přihlásil taky kvůli tomu, že jsem chtěl zjistit, kam až bych se mohl reálně v této soutěži dostat, a ejhle, aktuálně bojuji o postup mezi 8 nejlepších a postup do finále. To jsem opravdu nečekal a díky vaší podpoře mě to posunuje zase o kousek blíže k cíli, a to k titulu Realiťák roku, Realiťák kraje a Realiťák okresu. 

Co Ti zatím v soutěži přišlo nejtěžší? A kde pro Tebe případně můžeme hlasovat?

Prozatím nejtěžší zkouškou bylo asi vypracování odborné studie. Úplně jsem nevěděl formu, v jaké to mám zpracovávat a jakým způsobem to celé nastavit, ale nakonec se to vcelku povedlo. Dalšími zkouškami byly testy, videoschůzky s odbornou porotou a teď za mnou dokonce v hojném počtu přijeli na prohlídku bytu do Otrokovic, kdy mi předtím tvrdili, že jsou reální zájemci – to bylo taky fajn zjištění (směje se). Čekají nás ještě osobní prezentace s našimi mentory a další části videoschůzek. Pokud byste mě chtěli podpořit, stačí jít na stránku www.realitakroku.cz, dát aktuální pořadí a níže pro mě můžete hlasovat.

Explicit Reality založila novou pobočku v Uherském Hradišti, pověz nám o ní víc.

Přesně tak, spolu s majitelem společnosti Daliborem Stříbným jsme hledali vhodné prostory v Uherském Hradišti, které budou reprezentativní a budou vyhovovat našim požadavkům. Nakonec jsme na ně narazili na zimním stadionu. Jsou krásně zrekonstruované, parkovat se dá kdekoli před budovou a naši klienti tak budou mít maximální komfort. Stálo to dost úsilí, vnitřní prostory jsme museli ještě doladit, ale stojí to za to. Kdybyste nás chtěli kdykoliv navštívit, neváhejte přijít, je to levý vstup a 3. patro. Dáme si kávu a klidně můžeme zajít na parádní jídlo do restaurace, která je 10 metrů vedle. 

Co bys doporučil lidem, kteří přemýšlí o kariéře makléře?

Pokud přemýšlíte o kariéře realitního makléře, dejte mi vědět. Můžeme se potkat a probrat do detailu, co tahle profese obnáší a jak by se to mělo dělat. Moje doporučení? Pokud jste cílevědomí, odhodlaní a pokud rádi komunikujete, jednáte s lidmi, může to být pro vás to pravé, stejně jako pro mě. Každopádně není to práce pro každého.

V dnešní době se mluví o krizi na realitním trhu. Cítíš to také tak?

Ano, určitě pociťuji změnu na realitním trhu, ale ona ta změna je i na jiných trzích, takže jde spíše o krizi globálního charakteru. Každopádně já jsem tvrdil, tvrdím a budu tvrdit vždy, že když se člověk rozhodne pro prodej, koupi nebo cokoli jiného, musí jednat hned. Není na co čekat, protože nikdo z nás nemá věšteckou kouli, přes kterou by viděl všechny budoucí události. Zkrátka tak jak to je v životě – když se pro něco rozhodnete, udělejte to, nečekejte, nikdy nevíte, co vás v budoucnu potká.

Jak vidíš budoucnost v realitách? Budou ceny nemovitostí klesat?

Na realitním trhu může dojít ke zdravé korekci, můžeme se bavit o 10–15 %. Ale jak to reálně bude? Kdoví. (směje se)Jak už jsem říkal výše, do budoucnosti prostě nevidíme. Nemovitosti nejsou spekulativní investicí, nejvhodnější jsou jako dlouhodobá investice, takže na to je opravdu potřeba myslet.

Filip Hladiš

Manažer a realitní makléř,
Uherské Hradiště

e-mail: filip.hladis@explicitreality.cz, tel.: 774 110 397

 


Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: