Rozhovor s makléřkou Pavlou Šimkovou

Rozhovor s makléřkou Pavlou Šimkovou

O mně?

 

Věk: 32
Start podnikání: 2010
Pozice, firmy: Jednatel brněnské pobočky Explicit reality 
Odkud pocházím: Strážnice
Znamení a jak mě vystihuje: Blíženec
Moje typologie (16 personalities): Bavič
Moje záliby: cestování 
Oblíbená knížka/audioknížka/podcast který mě ovlivnil: Začněte s proč, Moc přítomného okamžiku
Mé sny: finanční nezávislost, zdravá a šťastná rodina

Páji, popiš nám pár větami, proč děláš to, co děláš, a jak ses dostala k podnikání, kdy to bylo, a proč jsi tehdy zvolila po otevření salonu a velkoobchodu s kosmetickým materiálem zrovna obory, kterým se dneska věnuješ?

 

S podnikáním jsem začala v roce 2010, v době, kdy jsem šla na vysokou školu do Brna. Začala jsem v oblasti velkoobchodu a maloobchodu. Postupem času jsem zjistila, že se už nikam neposouvám a celou firmu jsem prodala. Do realitního oboru jsem se vrhla v roce 2015, kdy mě při koupi mého bytu doslova okradla jedna realitní kancelář. Byla jsem z celého procesu znechucená, a proto jsem se rozhodla tomuto oboru více porozumět. Uplynulo pár let a dnes mám za sebou celou řadu úspěšných obchodů a vlastní firmu.

Čím bys byla, kdyby ses nestala “makléřkou z Brna”?

 

To by mě taky zajímalo, možná manželka na plný úvazek :D. Kdo mě zná, tak ví, že jsem podnikavá a akční žena, která si vždy poradí. Takže pokud by to nebyly reality, byl by to jiný podnikatelský záměr. Jelikož zastávám názor, že člověk má sedět jedním zadkem na jedné židli, tak nad jinou činností ani nepřemýšlím, a hlavně je mnohem jednodušší si práci vymyslet, než ji dělat.

Co Ti přijde na Tvém oboru jako největší výzva? A co tě na něm nejvíce baví?

 

Reality samy o sobě jsou velkou výzvou. Pro mě aktuálně největší výzva je vybudovat v Brně úspěšnou pobočku. Co mě na tom nejvíce baví? Každý obchodní případ je něčím jiný a přináší pokaždé novou pracovní zkušenost a zážitky. Někdy i nová přátelství :)

Reality jsou poměrně náročný obor jak psychicky, časově, komunikačně… Je vůbec možné, aby si toto běžný smrtelník zvládl oběhat a zajistit sám?

 

Věřím, že i běžný smrtelník si zvládne vše vyběhat sám, ale určitě tomu předchází zkušenosti s prodejem. Proč ale nevyužít služeb profesionála, který má hodně zkušeností a každodenní praxi? Je důležité si vybrat správného makléře, na kterého je především  poleh.

Důležitou skutečností je i vysoká pravděpodobnost, že vše nepůjde tak, jak je napsáno v příručce či propagačním letáku. Často se mohou objevit komplikace, které je nutné právně zaštítit, a na to jistě běžný smrtelník nemá čas nebo zkušenosti.

Proč si myslíš, že je v dnešní době nízké nabídky nemovitostí fajn mít ve své blízkosti společnost, která řeší 2v1, tedy reality i finance?

 

Ze svých zkušeností vím, že je to velká výhoda. Mít připravené financování je velmi důležité. Poptávka výrazně převyšuje nabídku a v některých případech připravené finance můžou hrát do karet. Díky aktivní práci s poptávkou můžeme klientům nabídnout nemovitosti dříve než se dostanou do inzerce.

Jako mladé ženě se Ti poměrně brzy podařilo se díky nemovitostem propracovat k milionovému kapitálu. Řekni nám o tom něco.

 

Přemýšlím, kdy mě napadla první myšlenka koupě investiční nemovitosti v Brně, bylo to asi v roce 2013. Během následujících dvou let jsem první koupi zrealizovala. Bez  zkušeností a znalostí realitního oboru. Ač se celý proces převodu táhnul skoro další rok, tak se určitě vyplatil. Po pěti letech jsem v rozdílu na tržní hodnotě přes 4 mil. Druhou nemovitost jsem kupovala v roce 2019 a za dva roky cena vzrostla o 3,5 mil.




Čemu se teď aktuálně věnuješ a co chystáš?

 

Letos na jaře jsem se rozhodla rozšířit svoji brněnskou pobočku o další makléře. S tím je spojená i změna kanceláří. Od června mám v pronájmu nové prostory v centru Brna, které se aktuálně dokončují. Doufám, že se nám společně podaří vybudovat skvělé zázemí jak pro makléře, tak i pro finanční poradce a rozšíříme naše služby do Jihomoravského kraje.

Jaký je tvůj pohled na situaci s nedostatečnou výstavbou nových bytů či domů, nedostupností vhodných bytů i pozemků? Jak si myslíš, že se tato situace bude vyvíjet a co bys poradila našim klientům?

 

Myslím, že situace se nezlepší. Inflace na realitním trhu nebere konce a naděje, že se růst cen zmírní je velmi malá. Nekonečné čekání na nové územní plány, ceny stavebního materiálu výrazně rostou. Pokud se klienti rozhodnou pro koupi nebo výstavbu nemovitosti, tak bych doporučila, aby nedali na domněnky a nečekali až “bublina splaskne”, jelikož tomu zatím nic nenasvědčuje, právě naopak.

Jaké osobní aktivity Ti přinášejí největší inspiraci do podnikání, a které Ti naopak přinášejí do života rovnováhu a odpočinek?

 

Největší inspirací jsou pro mě přátelé a společenské akce. Snažím se také co nejvíce načerpat ze životních příběhů mých klientů, se kterými se snažím udržovat kontakt i po ukončení obchodního případu. Co se týče odpočinku, ráda si vychutnám sklenku vína na prosluněné terase nebo vyrazím na houby do lesa, to je pro mě spolehlivý únik z ruchu velkoměsta a pracovního kolotoče.

Jaké knihy, podcasty, vzdělávání nebo aktivity bys doporučila a proč?

 

Obecně bych rozhodně doporučila vzdělávání v oblasti self-managementu. Jak si udělat pořádek ve své agendě, jak rozvrhnout čas a naučit se úkolům v to-do listu přiřadit tu správnou prioritu. Poslední dobou jsem si nejvíce oblíbila podcasty Realitní bublina, Realitní kuchařka a samozřejmě Bohatou ženu :).

Co je Tvá vize dlouhodobě? Osobní i pracovní?

 

Dlouhodobá pracovní vize, kterou se nyní snažím naplnit, je být co nejvíce úspěšná ve svém oboru. Pevně věřím, že mě k této metě přiblíží nová pobočka, kterou právě buduji v Brně. Co se týče osobních cílů, samozřejmě bych ráda založila rodinu a našla tu správnou rovnováhu mezi rodinou a kariérou. Nakonec je ze všeho nejdůležitější pevné zdraví a spokojenost.



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: