Rozhovor s makléřem Eduardem Diakovem

Rozhovor s makléřem Eduardem Diakovem

1. Edo, proč zrovna realitní trh?


Dříve jsem pracoval jako projektový manažer pro jednu velkou stavební firmu, nicméně jsem nesouhlasil s postupem, jaký tam je a jak se chovají ke klientům, proto jsem odešel. Díky konkurenčním doložkám jsem nemohl pokračovat na obdobné pozici a poohlížel jsem se po možnostech co dělat a v tu chvíli přišel Dalibor Stříbný s nabídkou makléře (Dalibora už jsem znal z dřívějška).
Řekl jsem si proč ne, že obor to bude podobný a mám v něm zkušenosti.

2. Jaké jsou tvé pracovní zkušenosti, co jsi dělal před tím?


Celý život jsem se živil obchodní a manažerskou činnosti, obchodní zástupce na prodej dětských hřišť a mobiliáře pro města a školství, obchodní zástupce na prodej sedlových střech na bytové a panelové domy, projektový manažer pro stavební firmu.

3. Realitní obor je o neustálém vzdělávání se, řekni, co děláš pro to, aby ses posouval neustále dopředu?


Pravidelné vzdělávání, certifikace, zkoušky, školení ohledně technických stavů nemovitostí, kurzy herectví =D pro videoprohlídky a vystupování před kamerou.

4. Edo, kdybych prodávala nějakou nemovitost, řekni mi, proč si vybrat zrovna tebe, resp. společnost Explicit Reality?


Určitě klientům doporučuji si zhodnotit práci makléře(firmy), neboť když 2 dělají totéž, není to totéž.
Co se týká mě, tato práce je zároveň i mým koníčkem, tudíž to nevnímám jako "nutné zlo a chození do práce", ale jako součást mého života, která mě baví, naplňuje a dělám pro ni maximum.

5. Jaké jsou tvé sny a cíle, co se týče realit?


Asi to vyzní jako klišé, ale spokojený zákazník, jak prodávající, tak i kupující.

6. Popiš nám tvůj pracovní den.


To není tak jednoduché, každý den je jiný a mnohdy se mění. Většinou se ale skládá z ranní kávy s kolegy =D, poté konzultace a příprava věcí s asistentkou, nějaká administrativa a poté hurá do terénu na prohlídky, nábory nemovitostí, případně na katastry, stavební úřady, za projektanty a na konzultace atd.

7. Za tu dobu, co v realitách pracuješ, jsi prodal jistě hodně nemovitostí, kolik jich bylo za minulý rok a utkvěla ti v paměti nějaká, která ti dala hodně zabrat?


Za minulý rok mám prodaných 42 nemovitostí a pár pronájmů. Pamatuji si na každou prodanou, ale je pravda, že pár nemovitostí bylo přeci jen o něco "zajímavějších", například Vila na Příluku, kde nám těsně před podpisem kupních smluv vletěl blesk do opěrné stěny, která držela svah a dům. Celkově vznikla škoda za cca 1,2 mil. Kč. Naštěstí se, ale lidem v domě a domu samotnému nic nestalo, takže jsme museli vyřídit stavební povolení, rekonstrukci a následně kolaudaci. A hlavně vyjednání s pojišťovnou, která škodu uhradila.

8. Jaké máš koníčky, čím se bavíš ve volném čase?


Mým koníčkem je má práce =D, takže pracuji i po večerech a víkendech, jinak se ale věnuji svému Sorenkovi (psovi), fitness, jezdím na motorce, věnuji se modelingu a herectví a zbožňuju adrenalinové sporty.

9. Co bys vzkázal lidem, kteří si zrovna čtou tento rozhovor s tebou?


Určitě pokud mají nějaký dotaz ohledně nemovitostního trhu ať se mi ozvou. Rád si s nimi dám kávu a pobavím se s nimi =) a hlavně štěstí a pevné zdraví v této prapodivné době =)



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: