Máte sen koupit si větší byt nebo dům

Máte sen koupit si větší byt nebo dům

Ale nemáte dostatek vlastních zdrojů a vysokou hypotéku nedostanete díky hypotéce na Vašem stávajícím bytě?
Je to vůbec reálné a jak na to?


Za mě určitě ano! S touto otázkou se setkávám poměrně často, jedná se o případy, kdy např. mladý pár či začínající rodina, chtějí začít budovat společný život nebo se rozrůst, ale jejich stávající byt je jim již malý.
Podobné případy však mohou nastat i naopak, kdy starší pár chce prodat svůj velký dům nebo byt, protože by jim stačilo něco menšího a hlavně s výtahem.

Prvním důležitým krokem je správné nacenění Vaší stávající nemovitosti a také aktuální výše zůstatku Vaší staré hypotéky (pokud ji máte).

Ve chvíli, kdy víme, jaký je rozdíl mezi prodejní cenou Vaší nemovitosti a Vaší hypotékou, můžeme přejít k dalšímu kroku.

Tímto krokem je nachystání nemovitosti k prezentaci a prodeji. 

U nás již standardem:
• videoprohlídka 
• virtuální prohlídka 3D scan
• profesionální fotografie 
• fotografie z dronu
• marketingová strategie 
• plán prezentace na soc. sítích 
• právní servis a mnoho jiného…

Současně s tímto krokem Vám založíme aktivní poptávku podle Vašich požadavků na nemovitost v našem systému, což znamená, že Vám budou zaslány i nabídky které nejdou běžně do inzerce (např. když majitelé nechtějí, aby moc lidí vidělo, že se jejich nemovitost prodává).

Následně přistoupíme k vyhledání vhodného kandidáta na Vaši nemovitost. To vše podle kritérií, které se s Vámi stanovíme - může to být nejvyšší cena, celá kupní cena v hotovosti, vzájemné sympatie, ale u tohoto případu zejména to, jak dlouho Vás nový majitel nechá bydlet ve Vašem „starém“ bytě.

Zatím nejdéle po prodeji zůstali mí klienti bydlet ve svém předchozím bytě 16 měsíců, protože potřebovali dostatek času na stavbu svého nového rodinného domu.

A toto je také velká výhoda pro Vás i pro nás, neboť máme dostatek času na vyhledání nové nemovitosti, zároveň i prostor na dořešení financí skrze hypotéku díky Explicit Invest, a také i silnější vyjednávací pozici při následných prohlídkách díky hotovosti z prodeje.

Vím, že to na první pohled zní náročně, ale díky tomu, že jsem obdobné situace řešil již několikrát, tak Vás celým tímto procesem - prodejem i nákupem nemovitosti, financováním, správným nastavením dohod a smluv, tokem peněz a sladěním termínů - provedu tak, aby to pro Vás bylo co nejjednodušší a nejpříjemnější.

Rád s Vámi Vaši situaci a příběh proberu osobně u dobré kávy, ať už u nás v kanceláři, nebo v kavárně, a společně najdeme to nejvhodnější řešení pro Vás.

Eduard Diakov
Explicit Reality



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: