Akce Kulový blesk

Akce Kulový blesk

„Prosím, Diakov“,  odpovídám jednoho dne na zvonící telefon. 

Z druhé strany se ozývá: „Dobrý den, u telefonu paní Navrátilová, našla jsem Vás na internetu, že prý jste realitní makléř.“

„Ano je to tak, s čím Vám mohu pomoci?“

„Prodávám rodinný dům v Otrokovicích, už je to pár měsíců a 3 realitní kanceláře, co mají dům v nabídce, ho stále nemohou prodat, nemohl byste dům také prodávat?“

Než jsem paní řekl jakýkoliv verdikt, vyžádal jsem si zaslání inzerátů od „kolegů“ a probrání dalšího postupu na osobní schůzce.

S paní jsme se potkali přímo na nemovitosti, byla to milá, starší a důvěřivá paní, která všem věřila, proto také dům prodávaly 3 kanceláře, přičemž z doporučení posledních 2 vyplynulo, že bude prý nejlepším řešením, aby dům prodávalo více makléřů.

Dům jsem si důkladně prohlédl a prošel, načež jsem si s paní sedl a ukázal jí způsob mé prezentace, jako je videoprohlídka, virtuální prohlídka, profesionální fotografie, fotky z dronu a mnoho jiného… Paní se způsob této prezentace líbil a zeptala se, proč to „její 3 makléři nedělají“, vysvětlení je jednoduché, za prvé to nedělají/neumějí/nechtějí/je to příliš pracné, a za druhé nechce žádná z kanceláří investovat do těchto nástrojů, neboť riskují to, že nemovitost prodá někdo z konkurenčních makléřů, kteří tento dům také nabízejí, a oni zůstanou jen v nákladech a ve ztrátě.

S paní jsme se dohodli, nachystali všechny potřebné nástroje na prodej a propagaci, vyměnili jsme fabky, neboť nám „kolegové makléři“ nechtěli vrátit klíče od domu, a dům jsem nadále na základě zprostředkovatelské smlouvy prodával jen já, a tady začal náš příběh. 

Po několika prohlídkách projevili o dům zájem manželé Svobodovi, a ti by koupi RD financovali prodejem svého bytu 4+1 ve Zlíně a hypotékou na rekonstrukci. Zároveň jsme však potřebovali najít takové zájemce, aby manžele Svobodovi po dobu rekonstrukce nechali bydlet v bytě (cca 9 měsíců).

Chvíli to trvalo, ale takové zájemce jsem našel, byla to rodina Příkazských, kteří s touto podmínkou souhlasili, neboť by koupi bytu financovali z prodeje bytu 3+1 a hypotéky, a zároveň by ve svém bytě chtěli být o 2 měsíce déle než manželé Svobodovi kvůli tomu, aby si byt mohli vymalovat a vybavit nábytkem na míru.

Nyní to začal být opravdu oříšek, najít dalšího zájemce, který počká téměř rok.

I zde jsem vhodného kandidáta našel, byl to mladý pár, který by koupi většího bytu financoval pomocí prodeje malého bytu 2+kk a garáže. 

Zde už jsem si začal říkat, že to začíná být hodně zajímavý případ, který trochu připomíná film Kulový blesk. :-D

Avšak na tento byt jsem měl již „připraveno“ pár zájemců z našeho poptávkového systému, nakonec byt koupil klient, který tento byt a garáž chtěl jako investici, kupoval v hotovosti a byl rád, že první rok nemusí řešit nové nájemníky do bytu. 

Akce „kulový blesk” se tedy díky prezentaci a propagaci nemovitostí, správně nastaveným podmínkáma termínům ve smlouvách, kooperaci mezi makléřem (mnou) a finanční poradkyní (Lenkou Kápičkovou) z naší dceřinné firmy Explicit Invest a zvolení vhodných klientů povedla - investor měl svůj investiční byt, mladý pár měl větší byt 3+1 pro započetí rodiny, rodina Příkazských větší byt 4+1, kde každá ze dvou dcer měla svůj vlastní pokoj, manželé Svobodovi rodinný dům zrekonstruovaný podle svých představ a paní Navrátilová pohodově a bezstarostně prodaný dům.

„S realizací podobně složité akce rád pomohu i Vám“ 

Eduard Diakov, Explicit Reality

 



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: